БФБ записа рекордно нисък оборот


БФБ записа рекордно нисък оборот
Снимка:

573

Рекордно нисък бе оборотът на регулиран пазар на Българска фондова борса през първата сесия за седмицата.

Общата стойност на изтъргуваните ценни книжа остана под 100 хиляди лева, като една от причините за рекордно ниските стойности бе липсата на предварително договорени пакетни сделки с ценни книжа.

Стойността на сделките с корпоративни облигации с малко надхвърли 8 хиляди лева.

Търговията в ранната част на сесията бе негативна, вероятно следвайки сутрешните разпродажби на пазарите в Европа, породени от понижените кредитни рейтинги на редица държави от еврозоната от края на предходната седмица. В края на сесията обаче активиране на купувачите доведе до ръстове при три от петте представителни индекса.

Компаниите с най-голям оборот днес неизменно понижиха пазарните си капитализации. Етропал, Хидроизомат и Зърнени храни поевтиняха с около 7-8 процента, докато Стара планина холд и Адванс Терафонд АДСИЦ стопиха съответно 3.23 и 1.55% от пазарните си оценки.

Допълнително, макар и при по-вяла търговия, между 2 и 3 процента се обезцениха акциите на Алкомет, Енемона, София БТ и Индустриален холдинг България.

Сред поскъпващите дружества най-ликвидна бе търговията при Доверие ОХ, като сделки се сключваха в ценови рейндж между 1.4 до 1.48 лева. В крайна сметка холдингът поскъпна с 4.66 процента. Около 2 процента ръстове в цените си формираха Каолин, БАКБ и Монбат.

Очаквано неактивна бе търговията и на пазара на компенсаторните инструменти, където Поименните компенсационни бонове и Компенсаторните записи продължиха да се разменят респективно за 0.3 и 0.16 лева за брой.

www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички