БФБ затвори на негативна територия


БФБ затвори на негативна територия
Снимка:

473

След тридневен спад щатските фючърси регистрират повишение, повлияни от положителния доклад за американското жилищно строителство и връщането на доверието в най-голямата световна икономика.

Ситуацията на БФБ обаче е малко по различна. Основните индекси приключиха с понижение до един процент, като SOFIX отстъпи до ниво от 305 пункта, разделяйки се с 0.6% от стойността си.

Оборотът на регулиран пазар достигна 4 млн. лева, а за основна част от него се погрижиха книжата на Монбат и Химснаб България.

От капитала на Монбат се прехвърлиха близо 380 хил. броя акции, които допринесоха за общия оборот с 1.87 млн. лева. Пазарната оценка на дружеството се повиши с 1.75% и приключи на цена от 5.05 лева за ценна книга.

Две блокови сделки при Химснаб България на цена от 32 лева за акция добавиха още 1.2 млн. лава към дневния оборот, а пазарната оценка на дружеството остана без промяна.

На трето място с обем от 500 хил. лева се нареди Адванс терафонд АДСИЦ. И тук дружеството не промени пазарната си цена от вчера и остана на нива от 2 лева за акция.

Повишение от 6.3% отбелязаха книжата на Булгартабак-холдинг, чиято цена на затваряне достигна 42.50 лева за брой. Ръст регистрираха още Унифарм с 5.7% и Агро финанс с 1.9%.

Въпреки вчерашното си покачване книжата на Химимпорт следват тенденцията на понижение, като днес отстъпиха с 4.11% до цена на затваряне от 1.12 лева за ценна книга.

На отрицателна територия се наредиха още Булленд инвестмънт и Албена инвест със загуба от 3.5%, а Марицатекс отстъпиха с 14.6%.

На пазара на компенсаторни инструменти – сделки имаше единствено с земеделските бонове, които приключиха на цена от 44 стотинки за лев номинал, което се равнява на дневно понижение от малко над процент.

 

 www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички