Борсата потъна в средата на седмицата


Борсата потъна в средата на седмицата
Снимка:

545

Днес родната борса затвори с общ оборот от над 7.7 млн. лв., дължащ се предимно на търговията с акции на дружеството със специална инвестиционна цел в ликвидация Еларг фонд за земеделска земя. Значителна част от днешния оборот представляват и сключените сделки за над 2 млн. лв. с облигации.

Борсовите индекси приключиха на червена територия, като основният измерител SOFIX се понижи с 0.09%. Лидер по оборот за днес е Еларг фонд за земеделска земя АДСИЦ, по чиято позиция се прехвърлиха книжа за близо 5.5 млн. лв., които останаха на цена от 2.45 лв. за акция. На следващо място по изтъргуван обем от близо 50 хил. лв. се нареди Централна кооперативна банка, чийто акции се обезцениха с 1.14% до 87 стотинки за брой. Към края на борсовия ден се сключиха сделки за около 30 хил. лв. с книжа на дружеството със специална инвестиционна цел Болкан енд Сий Пропъртис, които изтриха 6.9% от стойността си до 13.5 лв. за ценна книга.

От компаниите с оборот над 20 хил. лв., Българска фондова борса АД и Софарма останаха на червено, губеки до 2% от пазарната си капитализация, а акциите на Енерго-Про мрежи се покачиха с по-малко от половин процент.

На компенсаторния пазар най-търгуваните инструменти бяха компенсаторните записи, които отчетоха 15.58% ръст в цената до 23 стотинки за лев номинал. Жилищните записи, с които също се сключваха сделки, реализираха дори още по-голям скок от 16.4% до 22 стотинки за лев номинал

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички