Борсата затвори с доста нисък обем на търговия


Борсата затвори с доста нисък обем на търговия
Снимка:

441

Борсовата сесия в първия работен ден от седмицата приключи с оборот от едва от 204 хил. лева. В края на деня няколко сделки класираха Централна кооперативна банка на първо място по изтъргуван обем, като банковите книжа загубиха малко над 1% от стойността си, приключвайки на ниво от 0,57 лева за брой. Активна търговия наблюдавахме по позициите на Адванс Терафонд АДСИЦ, чиято цена се повиши с 1% до 2,31 лева за брой.

Днес стана ясно, че Софарма вече притежава 2,64% от акционерния капитал, след като на общо събрание беше взето решение за изкупуване на 1700 броя акции на компанията. Днес дружеството застана на трето място по реализиран обем сделки като запази досегашната си стойност от 2 лева за брой. Сред останалите дружества с понижение в пазарната оценка под 1% се разписаха ЧЕЗ Разпределение АД, Застрахователно дружество Евроинс и Химимпорт, а Еврохолд България загуби 5% от стойността си.

Сред печелившите се нареждат Еларг Фонд за земеделска земя, които все още са в процедура по ликвидация, добавяйки близо 1% към стойността си до цена от 2,29 лева за една акция. Фонд За недвижими имоти АДСИЦ завърши на зелено с повишение от 3%, а около 2% добавиха книжата на Зърнени храни АД и привилегированите акции на Химимпорт.

На пазара на компенсаторни инструменти всички реализирани сделки са за земеделски бонове. Те повишиха цената си с 3,9%, достигайки 58 стотинки за лев номинал. Общият обем в сегмента възлиза на 9 хил. лева.

Основните борсови индекси затвориха с повишени нива в рамките на 1%.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички