Българската борса се срина


Българската борса се срина
Снимка:

624

Изказването на председателят на Федералния резерв Бен Бернарке, че от следващата година стимулите за американската икономика ще бъдат преустановени, доведе до понижавани на световните капиталови пазари, като европейските акции слязоха до най-ниското си ниво от последните четири седмици.

Изключително ниска активност наблюдавахме през днешната сесия на БФБ, която приключи с оборот от едва 400 хил. лева и индекси изцяло в червеният сектор. Без да отразят промяна в пазарната си оценка за скромният оборот се погрижиха книжата на "Адванс терафонд"АДСИЦ, които добавиха 74 хил. лева към него. Сред по-атрактивните дружества с печалби до 1% се отличиха "Чез разпределение България"АД, "Биовет"АД, "Софарма имоти"АДСИЦ и акциите на борсовия оператор, а с 4 и 8% ръст се разписаха книжата на "Варна-плод"АД и тези на "Проучване и добив на нефт и газ"АД.

Със загуби до два процента приключиха "Фонд за недвижими имоти България"АДСИЦ, "Химимпорт"АД, "Софарма"АД, "ЧЕЗ електро България"АД и "Булгартабак-холдинг"АД. На пазара за компенсаторни инструменти сделки имаше само с земеделските бонове, които възстановиха цената си до 52 стотинки за лев номинал.

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички