Червеното доминира на БФБ


Червеното доминира на БФБ
Снимка:

905

Европейските акции остават почти без промяна на фона политическите спорове в Италия и по-големия от очакваното спад при поръчките на стоки за дълготрайна употреба в САЩ.

В първата сесия на БФБ за тази седмица дневния оборот остана сравнително нисък в рамките на 600 хил. лева, а борсовите показатели приключиха на червена територия с минимални изменения.

С основен принос към общият оборот се разписаха книжата на Булленд инвестмънтс АДСИЦ, които от няколко сделки на обща стойност 222 хил. лева изтриха 3.79% от пазарната си капитализация и затвориха сесията на ниво от 0.94 лева за брой. Засилена търговия наблюдавахме и с обикновените акции на Химимпорт, чиято цена се понижи с 0.76% до 1.3 лева за ценна книга. При по-скромни обеми загуба между половин и 1.5% отбелязаха Биовет АД, акциите на борсовия оператор, Зърнени храни АД, Асванс терафонд АДСИЦ и Неохим АД, а с по 3.8% от стойността си се разделиха ЕнемонаАД и привилегированите книжа на Химимпорт АД.

В зеленият сектор с ръстове до 1.3% се наредиха СофармаАД, ПИБ, Синергон холдингАД и БАКБ, а от няколко сделки Доверие обединен холдинг АД добавиха 6.48% към борсовата си стойност до 0.97 лава цена на затваряне. На пазара за компенсаторни инструменти сделки имаше със земеделските бонове и жилищните компенсаторни записи, като и двете позиции записаха понижение съответно до 47.7 и 32 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички