Червеното остава доминиращ цвят и на БФБ


Червеното остава доминиращ цвят и на БФБ
Снимка:

1012

Европейските акции останаха почти без промяна, след като сектора на услугите в еврозоната се сви, но с по-нисък темп от очакваното.

На родният капиталов пазар се сключиха сделки на обща стойност над 1.2 млн. лева, а основните индекси се оцветиха в червено, като най-губещ беше SOFIX със спад от 0.91%.

Значителен оборот от малко над половин милион лева имаше по позицията на Синергон Холдинг. След активна търговия и прехвърлени над 300 хил. броя акции, дружеството завърши денят без промяна в пазарната оценка, запазвайки цената си от 1.6 лева за ценна книга. Активна беше сесията и за книжата на Софарма, който се наредиха на второ място по оборот, като се обезцениха с 0.75% до 3.30 лева една акция.

На червена територия със загуби до 2% останаха още Адванс Терафонд АДСИЦ, София Комерс-Заложни къщи, Зърнени Храни, Стара планина Холд, Централна кооперативна банка и Първа инвестиционна банка. Ръстове в пазарната капитализация наблюдавахме единствено при книжата на Агро финанс АДСИЦ, който добавиха 2.8% до цена от 2.2 лева за брой, както и по позицията на Елхим Искра чието увеличение достигна 6.46% при цена на затваряне от 1.83 лева за ценна книга.

На пазара за компенсаторни инструменти имаше нисък интерес към обикновените записи и земеделските бонове, които завършиха с минимално поевтиняване до нива съответно от 31.6 и 47.1 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички