ЧЕЗ остава в центъра на събитията на БФБ


ЧЕЗ остава в центъра на събитията на БФБ
Снимка:

482

Приватизацията на държавното участие в дружествата от групата ЧЕЗ продължават да са централно събитие за БФБ. Борсовият оборот достигна почти 6 млн. лева, от които 4.7 млн. лева се дължат на приватизационни сделки.

Днес се продадоха и последните останали акции от ЧЕЗ Разпределение България, като всички те бяха продадени на цена от 1626 лева за брой или с близо 12% над вчерашната средна цена от аукциона.

От по-малкото дружество ЧЕЗ Електро България също се реализира почти цялото предложено количество, но на цени съвсем малко над минималната на търга, като за утре останаха едва 16 акции.

В нормалната търговия акциите на ЧЕЗ Разпределение поскъпнаха само с 3.8% до 1580 лева за брой или с близо 50 лева под цената, постигната на търга за приватизация.

Коригираното търгово предложение от страна на Булгартабак холдинг към останалите акционери в София БТ беше публикувано днес. Търговата цена се оказа 71.70 лева за брой, поради което акциите на компанията поскъпнаха с 6.3% до 71.50 лева за брой.

Добър беше денят и за акционерите в Адванс Терафонд и Булленд инвестмънтс, чиито акции поскъпнаха съответно с 1.1% и 9%.

Не може да се каже същото за инвеститорите във Феърплей Пропъртис. Компанията обяви намерение да емитира нова облигационна емисия, което не се хареса на борсовите играчи и дружеството изгуби 4.8% от пазарната си оценка до 26 стотинки за акция.

На пазара на компенсаторни инструменти преобладаваха позитивните настроения. Земеделските бонове се търгуваха през по-голямата част от деня на цена от 50 стотинки за лев номинал. Компенсаторните записи пък поскъпнаха до малко над 17% от номинала.

Борсовите индекси не отчетоха съществена промяна, с изключение на имотният индекс BGREIT, който се повиши с 2% до 80.70 пункта.

Този коментар е със съдействието на ИП „Бул Тренд Брокеридж” ООД, www.bulltrend-bg.com

 

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82481
  • GBP
    1
    2.28811
  • JPY
    100
    1.16232
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички