Дивидентните компании продължават да поскъпват


Дивидентните компании продължават да поскъпват
Снимка:

450

Трипартийното коалиционно правителство сформирано в Гърция бе посрещнато макар и с плах оптимизъм от капиталовите пазари, като по този начин ставаме свидетели на повишения на развитите пазари за четвърти пореден ден.

На Българска фондова борса дивидентните компании продължават да поскъпват, докато при останалите дружества спадовете се задълбочават.

Така акциите на Централна кооперативна банка бяха разпродадени до 0.56 лева за акция, изтривайки по този начин 1.58% от пазарната капитализация на банката.

Обикновените акции на Химимпорт достигнаха ново историческо дъно до 96 стотинки за акция при изтъргувани книжа за близо 18 хиляди лева от капитала на холдинга.

С между 3 до 6 процента се обезцениха още акциите на София комерс-Заложни къщи, Енемона, Еврохолд България, както и тези на Първа инвестиционна банка.

На обратния полюс с над 2 процента ръстове в котировките си бележат Каолин, Еларг фонд за земеделска земя, Монбат и Агрия груп холд.

Поименните компенсационни бонове продължават да привличат интереса на инвеститорите като в сряда се търгуваха на цени около 45 стотинки за акция, докато Компенсаторните записи продължават да се разменят за 15 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички