Доброто настроение на БФБ се запазва


Доброто настроение на БФБ се запазва
Снимка:

518

Европейските акции записаха понижение достигайки до шестседмичното дъно, след като стана ясно, че Европейската централна банка е изправена пред правен спор дали да продължи програмата за стимулиране на финансово нестабилните членки на еврозоната.

Индексите на БФБ приключиха сесията на положителна територия, като SOFIX надхвърли нивото от 448 пункта, след като добави нови 0.92%, а на отрицателна територия остана единствено индексът, следящ дружествата със специална инвестиционна цел BGREIT, който се понижи със 0.16% до 90 пункта. Общият дневен оборот достигна 2.785 млн. лева, като част от него бе формиран от пазара за облигации, а 1.2 млн. лева добавиха книжата на Агрия груп. В една пакетна сделка на цена от 4.5 лева за акция, се прехвърлиха 4.2 % от капитала на холдинговата компания, а пазарната и оценка се понижи с 5.06%.

Разпродажби наблюдавахме и по позицията на Химимпорт, чиито книжа приключиха на цена 1.4 лева за брой, което се равнява на дневно понижение от 2.44%. Загуби до половин процент записаха още ПИБ, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Адвас терафонд АДСИЦ и Софарма имоти АДСИЦ, а книжата на Българска телекомуникационна компания и Биоиасис изтриха съответно 8.2 и 2.3% от своите стойности.

На положителна територия с ръстове до 3.3% застанаха Трейс груп холд, Българска роза-Севтополис, ЦКБ, ЧЕЗ Разпределение България, Софарма и Софарма трейдинг. При оборот от 135 хил. лева и трите позиции на компенсаторният пазара записаха загуби, като обикновените и жилищните записи се понижиха до 30 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове приключиха на цена от 52.2 стотинки за брой.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички