Едва забележим инвеститорски интерес към търговията на БФБ


Едва забележим инвеститорски интерес към търговията на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

3397

Към търговията на Българка фондова борса (БФБ) имаше едва забележим инвеститорски интерес. От общ дневен оборот на стойност 733 хил. лева 622 хил. лева се дължат на три пакетни сделки по позицията на “Адван терафонд“ АДСИЦ, сключени на цена от 2,07 лева за брой ценна книга. Това се равнява на 0,24% дневно понижение в пазарната капитализация на емисията.

От останалите участници с обеми до 15 хил. лева може да се спомене “Агрия груп холдинг“АД, чиято пазарна оценка се раздели с 4,71% до 10 лева за една акция, “Фазерлес“АД и “Елхим искра“, които отстъпиха с 2,25% и 3,64% съответно до 43,50 и 1,06 лева цена за последна сделка.

В положителния сектор се нареди емисията на “Химимпорт“, която добави 1,65% към борсовата си стойност до 1,29 лева цена на затваряне, както и “Елана агрокредит", “Зърнени храни“, “Трейс груп“ и други, записвайки до 3% ръстове в пазарните си нива.

Единствения участник от сегмента за компенсаторни инструменти днес бяха земеделските бонове, които при сделки на обща стойност 16 хил. лева леко отстъпиха от вчерашните си нива до 62 стотинки за лев номинал.

Същевременно отстъпление наблюдаваме днес на европейските капиталови пазари след няколко поредни сесии на печалба. Пониженията на цената на суровия петрол повлия негативно на компаниите от енергийния сектор, а влошаването на бизнес климата в Германия не остана незабелязано от капиталовите играчи. Сесията зад океана също започва с понижения след решението на Китайската централна банка да фиксира юана спрямо щатския долар на по-ниски от предходните нива.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички