Енерго-про излезе лидер по оборот на БФБ


Енерго-про излезе лидер по оборот на БФБ
Снимка:

443

Изнесеният доклад за безработицата в САЩ, показващ спад на броя на безработните зад океана до 7.8%, доведе до ръстове на световните капиталови пазари.

На Българска фондова борса търговията бе по-скоро неутрална като основните индекси приключиха сесията в различни посоки. Най-значително изменение в стойността си формира имотният BGREIT, чиято стойност се повиши с 1.15 процента.

Оборотът на регулиран пазар надхвърли 1 млн. лева. Повече от половината от борсовия оборот бе съставен от сделки с акциите на Енерго-про мрежи. Сделки с книжата на компанията се сключваха в ценови рейндж между 142 до 145 лева. В крайна сметка пазарната капитализация на компанията се понижи с 0.35%.

С между 1 до 4 процента се обезцениха акциите на Софарма, БАКБ, привилегированата емисия на Химимпорт, Елхим искра и тези на пазарния оператор.

С ръст между 1 до 2 процента по време на петъчната сесия са акциите на М+С Хидравлик, ПИБ, КЗ Одесос и тези на Адванс терафонд АДСИЦ.

Поименните компенсационни бонове бяха разпродадени до 50 стотинки за лев номинал. За разлика от тях компенсаторните инструменти бяха изкупени до 16 стотинки за брой.

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички