"Енерго-про Мрежи" с ръст на акциите, въпреки глобата по жалбата на КЗП


"Енерго-про Мрежи" с ръст на акциите, въпреки глобата по жалбата на КЗП
Снимка: Getty Images/Guliver

2363

Капиталовите пазари в Европа сложиха край на осмата поредна седмица на печалба и най-висок ръст от последните 7 години, като причина за това е сриват на гръцкият финансов пазар след победата на радикалната лява партия СИРИЗА и на фона на незадоволителните финансови резултати, които публикуваха някои от водещите компании.

У нас денят завърши с ръстове като най-висок от 0.31% до 96 пункта бе този на индексът следящ дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT. Общият борсов оборот в края на деня достигна близо 9.5 млн. лева, като основен принос за това имат пакетни и множество по-малки сделки по две позиции.

От капитала на "Софарма" АД се прехвърлиха акции на стойност 5.6 млн. лева, а пазарната оценка на фармацевтичния производител се повиши с 0.83% и затвори на 3.63 лева за един брой ценна книга. "Адванс терафонд" АДСИЦ се отчете с дневен обем от близо 3.2 млн. лева и леко повишение до 2.45 лева цена на последна сделка. От останалите позиции с обеми до 50 хил. лева и ръстове до 2% се разписват "Монбат" АД, "Биовет" АД, "Албена инвест холдинг" АД, ЦКБ, "Фонд за недвижими имоти България"АДСИЦ и други, а книжата на "Енерго-про мрежи" АД бележат ръст от 3.9% до 159.99 лева цена на затваряне.

На пазара за компенсаторни инструменти земеделските бонове и компенсаторните записи леко отстъпиха съответно до 50 и 40 стотинки за лев номинал, докато жилищните записи отчетоха ръст от 2.3%, което се равнява на 40 стотинки за един компенсаторен инструмент.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички