Икономиката на САЩ се възстановява по-бързо от очакваното


Икономиката на САЩ се възстановява по-бързо от очакваното
Снимка:

1126

Световните капиталови пазари прекратиха негативния си тренд благодарение на данните показващи, че икономиката на САЩ се възстановява  по-бързо от очакваното през второто тримесечие на годината, в следствие на нарастването на износа. Двигател на оживлението в Европа пък са компаниите от телекомуникационния сектор.

И родните индекси обърнаха негативната посока и днес приключиха в зелевия сектор, като с най-голямо покачване от 0.97% се разписа широкият BG40.  Оборота на регулиран пазар достигна 1.5 млн. лева, като 1.1 млн. от тази сума се дължи на пазара за облигации.

Сред корпоративните книжа с най-голям изтъргуван обем от 50 хил. лева се отчетоха тези на "ЧЕЗ разпределение България"АД. От няколко сделки пазарната оценка на компанията се покачи с 1.16% до 1570 лева цена на затваряне.

С ръстове между 2.5 и 3.7% и с обороти между 30 и 47 хил. лава се разписаха още обикновените акции на "Химимпорт"АД, "Зърнени храни"АД и "Албена"АД. До процент и половина поскъпване отбелязаха "Софарма"АД, "Биовет"АД, "Юрий Гагарин"АД и "Споди"АД, а книжата на борсовия оператор добавиха 2.75% към пазарната си стойност.

На отрицателна територия със загуба до 2% наблюдаваме "Монбат"АД, ЦКБ, ПИБ, "Еврохолд България"АД и "Агрия груп холдинг"АД.

На пазара за компенсаторни инструменти сделки имаше единствено с земеделските бонове на цена от 50 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи се търсеха на нива от 32.8 стотинки за брой, но с тях сделки не бяха сключвани.

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички