Индексите в Европа регистрираха понижение за втори пореден ден


Индексите в Европа регистрираха понижение за втори пореден ден
Снимка:

1107

Водени от спада на туристическите компании в Европа индексите на стария континент регистрираха понижение за втори пореден ден.

Родните индекси се оцветиха в зелено, с изключение на BGREIT, който записа спад от 1.11%, но за сметка на това SOFIX и BG40 скочиха с над един процент. Продължава слабата активност на Българска фондова борса, като днес се изтъргуваха книжа на обща стойност 771 хил. лева., но над половин милион от тях бяха за сметка на сегмент облигации.

Значителна търговия наблюдавахме само при книжата на Монбат, които добавиха над 150 хил. лева към дневния оборот на борсата. Акциите на компанията поскъпнаха с 2.9% до 7.1 лева за един брой.

На положителна територия завърши и ЧЕЗ Разпределение България, като акциите на еректроразпределителното дружество се продаваха на цена от 1 569 лева за брой, а застрахователно дружество Булстрад записа ръст от 14.06%.

С покачвания между 1.5 и 4% и ниски обеми на търговията затвориха днешната сесия книжата на Уеб Медия Груп, Ломско пиво и акциите на борсовият оператор.

С минимално понижение от 0.1% в края на деня остана Централна кооперативна банка, а акциите на Спиди намалиха пазарната си оценка с 1.25%.

На пазара на компенсаторни инструменти активност имаше само при обикновените записи, които приключиха с минимално понижение до 35 стотинки за лев номинал, а с една единствена сделка земеделските бонове поскъпнаха до 49 стотинки за брой.

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички