Интерес към акциите на БТК


Интерес към акциите на БТК
Снимка:

435

Борсовата търговия в началото на днешната търговска сесия преминава при високи обороти, но при все още ниска инвеститорска активност.

До момента на БФБ са сключени сделки за 900 хиляди лева, от които над 830 хиляди лева са резултат от сделки с акциите на БТК. Вчера компанията обяви, че сделката по смяна на собствеността на мажоритарния пакет акции и преструктурирането на дълга на групата вече е факт, което вероятно е причината и за раздвижването по позицията. Сделките с книжата на телекомуникационната компания днес се сключват на ниво от 2,80 лева за брой, което е дневен спад от 6.7%.

На разпродажби са подложени и книжата на петролния дистрибутор Петрол АД. Те се обезценяват с над 9% до 5 лева за брой.

Като цяло за момента преобладават губещите позиции, като сред тях се нареждат още ЧЕЗ Разпределение България, ЦКБ, Биовет и Булгартабак холдинг. Това се отразява и в спад на борсовите индекси, като водещият SOFIX се понижава с 0.6% до 327.6 пункта.

На пазара на компенсаторни инструменти отново е налице активна търговия, но малко изненадващо този път тя се проявява при жилищните компенсаторни записи, които поскъпват с 1.2% до 17 стотинки за лев номинал при изтъргувани близо 300 хиляди лева номинал. Боновете за земеделска земя отстъпват завоюваните вчера позиции и днес поевтиняват с 3.66% до 50 стотинки, но при малки изтъргувани обеми.

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички