Изключително нисък оборот на БФБ


Изключително нисък оборот на БФБ
Снимка:

1079

Европейските акции прекъснаха печелившата си серия и днес се обезцениха, след като Централната банка на Англия даде сигнал, че не очаква скорошно възстановяване на икономиката.

Отпускарско настроение завладя родните инвеститори и на БФБ за целия ден се реализираха сделки на стойност едва 270 хил. лева. Всички индекси останаха на червена територия, като с най-голямо отстъпление от 1.11% се разписа SOFIX.

Повечето акции днес бяха губещи като на първо място с едва 51 хил. лева оборот остана Адванс Терафонд АДСИЦ, който понижи пазарната си оценка с 0.60% и в края на сесията приключиха на ниво от 2.169 лева за един брой. Енергони продължиха обезценяването си от вчера и днес се разменяха на цена от 1.3 стотинки за брой, като по този начин записаха нова загуба в пазарната си стойност от 56.7%. ХД Пътища също претърпя корекция в негативна посока, след като изгуби 16.67% от пазарната си капитализация до 10 стотинки за една ценна книга.

На негативна територия със понижения между 2 и 4% останаха още Зърнени Храни, Еврохолд България, Първа инвестиционна банка и Топливо. С малки загуби в рамките на процент се отчетоха Химимпорт, Синергон Холдинг и Юрий Гагарин. Сред малцината печеливши днес са Централна кооперативна банка и Проучване и добив на нефт и газ, които увеличиха пазарната си капитализация съответно с 0.96% и 0.1%.

Към пазара за компенсаторни инструменти за пореден ден нямаше висок интерес, а обикновените записи и земеделските бонове леко поевтиняха съответно до 30.1 и 47.2 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички