Каолин беше основен играч на БФБ днес


Каолин беше основен играч на БФБ днес
Снимка:

711

И днес станахме свидетели на активна търговия с книжата на "Каолин"АД. Над 1.2 мил. акции смениха своите собственици на цена от 4.156 лева за брой, а общата сума на сключените сделки достигна 5 млн. лева. Още мина седмица стана ясно, че основана част от капитала на добивната компания ще бъде продадена, като до момента са прехвърлени акции равняващи се на 87% капитала.

Общият дневен оборот на БФБ надхвърли 17 млн. лева, като освен акциите на Каолин, основен принос за него имаше и пазарът на облигации, който се погрижи със сумата от 11 млн. лева. Активна търговия наблюдавахме и по позицията на Софарма, чиято пазарна оценка се повиши с 1.33% до ниво от 3.04 лава за брой, а изтъргуваните книжа надхвърлиха сумата от 345 хил. лева. С ръстове до 2% се разписват "Адванс терафонд"АДСИЦ, "Фонд за недвижими имоти България"АДСИЦ, "Българска роза-Севтополис"АД и ПИБ. Близо 4% към стойността си добавиха "Стара планина холд"АД, а с над 56% ръст се разписаха акциите на "Слънчев бряг" АД, които приключиха на ниво от 4.25 лева за брой.

Сред малкото губещи бяха книжата на "Енергони"АД, които днес се понижиха до 0.1 лева за брой, което се равнява на 60% загуба в пазарната капитализация.

Активна търговия имаше и на пазара за компенсаторни инструменти, където бяха сключени сделки за 170 хил. лева. Земеделските бонове записаха ново поскъпване, след като достигнаха до цена от 50 стотинки за лев номинал, а обикновените и жилищните записи приключиха на ниво от 35 стотинки за брой.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички