Компенсаторките задържат интереса на БФБ


Компенсаторките задържат интереса на БФБ
Снимка:

360

Европейските акции се понижиха за втори пореден ден на фона на опасенията че Германия може да провали плана, които предвижда ЕЦБ да изкупи дълга на някои европейски страни под формата на облигации.

На БФБ минимално понижение регистрира SOFIX, 1.35% спад отчете BG40, а с 0.70%-но поскъпване приключи имотният индекс BGREIT. Оборотът на регулиран пазар от 550 хиляди лева говори за прекалено вялата търговия.

Поименните компенсационни бонове отново бяха най-търгуваната позиция, като с тях се сключиха 92 сделки, на обща стойност от 130 хиляди лева, при цена от 67 ст. за лев номинал.

Търговията с боновете за земя ще остане активна до последната седмица на септември, когато е крайния срок за организираните търгове със земеделска земя от Държавния поземлен фонд.

Активна бе сесията при блу-чип компаниите „ПИБ”, „Каолин”, „Софарма”, „Адванс Терафонд”, „Енемона”, „Билборд” и „Фонд за недвижими имоти БГ”, с които се изтъргуваха книжа на стойност в диапазона 37-80 хиляди лева.

С до 2% поскъпнаха акциите на „Адванс Терафонд”, „Еларг ФЗЗ”, „Монбат” и „Фонд за недвижими имоти БГ”, а тези на „Софарма”, „Химимпорт”, „ПИБ”, „Билборд”, и „Неохим” изгубиха до 9% от пазарната си оценка.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички