Лениво настроение на БФБ


Лениво настроение на БФБ
Снимка:

1172

Европейските борсови пазари нараснаха за втори пореден ден, след като данните за индустриалното производство на Китай за юли надхвърлиха очакванията на инвеститорите.

На родната борса и днес продължи ваканционното настроение като се реализираха сделки на стойност от над 1.2 млн. лева, но 950 хил. лева от тях бяха за сметка на сегмент облигации. Основните индекси отбелязаха леко поевтиняване, с изключение на BG40, който добави 0.35 пункта към пазарната си стойност.

На първо място с две пакетни сделки и оборот от 113 хил. лева застанаха книжата на Агрия Груп Холдинг, които леко повишиха пазарната си капитализация до цена от 4.45 лева за един брой. С печалби за деня в рамките на 1 до 3% завършиха още акциите на Първа инвестиционна банка, Монбат, Юрий Гагарин, привилегированите акции на Енемона и Фонд за енергетика и енергийни икономии.

И днес имаше висока активност по позицията на Адванс Терафонд като на края на деня компанията регистрира нов спад от 1.57% до цена от 2.126 лева за акция. На червена територия със загуби в рамките на процент останаха още Централна кооперативна банка, Химимпорт, Зърнени Храни, Топливо, Спиди и Проучване и добив на нефт и газ.

На пазара за компенсаторни инструменти също имаше слабо движение, като обикновените записи имаха минимално увеличение до 30.2 стотинки, а земеделските бонове слабо се понижиха до 47.1 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички