Малък оборот на БФБ


Малък оборот на БФБ
Снимка:

1071

Повечето европейски акции отбелязаха положителни резултати днес и продължиха възходящия си тренд от вчера.

На БФБ оборота за деня достигна 790 хил. лева. Основните индекси завършиха на зелена територия, като най-печеливш беше SOFIX с ръст от 1.43%.

Запазва се високият интерес към акциите на Софарма, които отново заеха първо място по оборот с изтъргувани книжа на стойност над 250 хил. лева. До края на сесията те изгубиха 0.6% от пазарната си оценка и приключиха на ниво от 3.29 лева за един брой. На отрицателна територия със загуби в рамките на 3% останаха още Спиди АД, ЗД Евро инс, привилегированите акции на Енемона и Синергон Холдинг. На второ място по оборот за деня с 90 хил. лева се нареди Марицатекс, чийто книжа завършиха без изменение в цената си от 7 лева за брой.

Големият печеливш днес беше ХД Пътища. Акции на дружеството повишиха стойността си с 58% и достигнаха до цена от 18 стотинки за един брой. С по-скромни печалби в рамките на 2%, на зелена територия останаха и Зърнени Храни, Химимпорт, Индустриален Холдинг България, книжата на борсовия оператор и Софарма Трейдинг.

На пазара за компенсаторни инструменти засилен интерес имаше към жилищните записи, които поскъпнаха до 32,8 стотинки за брой при 45 хил. лева изтъргуван оборот. При по-скромна търговия обикновените записи и земеделските бонове завършиха съответно на 33.5 и 48.4 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички