Минимални понижения на БФБ


Минимални понижения на БФБ
Снимка:

418

Новите мерки за стимулиране на американската икономика, които се очаква да бъдат приети от Федералния резерв на САЩ, вдъхват надежди на инвеститорите, което се отрази в повишаване на индексите на световните капиталови пазари.

Родните показатели приключиха с минимални понижения, като единствено BGRET остана в зеления сектор с ръст от 1%, а дневният оборот на регулиран пазар достигна 2.2 млн. лева.

От капитала на инвеститора в недвижими имоти Маунтин парадайс инвест се прехвърлиха книжа на стойност 812 хил. лева, а пазарната оценка на АДСИЦ-дружеството остана без промяна с цена за акция от 250 лева.

Големи пакети се изтъргува още при Асенова крепост, Еларг ФЗЗ и Адванс терафонд, като и трите дружества добавиха до процент към пазарната си стойност.

На положителна територия, с поскъпване до половин процент, застанаха още книжата на борсовия оператор, ИК Галата, София-БТ и Енемона, а Фонд за недвижими имоти България прибави 1.36% към стойността си до 0.52 лева цена на затваряне.

Със загуба до 3% се разписаха обикновените акции на Химимпорт, Агрия груп холдинг, ЧЕЗ Разпределение България, ЕМКА и Монбат.

Земеделските бонове добавиха нови 2% към цената си и приключиха на ниво от 59.4 стотинки за лев номинал. Компенсаторните записи продължиха да се разменят за 18 стотинки, докато жилищните записи отново се понижиха до 16.5 стотинки за брой.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички