Минимални повишения на БФБ


Минимални повишения на БФБ
Снимка:

526

Продължаващото силно поскъпване на петрола натежа върху пазарите в понеделник, тъй-като инвеститорите са разтревожени, че високите му цени ще възпрепятстват икономическото възстановяване.

Търговията на Българска фондова борса бе спокойна при минимални повишения в цените на повечето дружества, съответно при оборот на регулиран пазар в размер на 215 хиляди лева. Sofix се повиши символично до 305.98 пункта.

Повече от 1/3 от сутрешния оборот бе съставен от сделки с акциите на Еврохолд България. В началото на сесията в една сделка се прехвърлиха 76 хиляди акции при единична цена от близо 1.1 лева, която доведе до ръст от над 5 процента в борсовата му оценка. В последствие обаче книжата на Еврохолд бяха разпродадени до 1.03 лева или в крайна сметка се обезцениха с малко над половин процент.

С по-висок оборот се отличиха още Адванс Терафонд АДСИЦ и Фаворит холд, които поскъпнаха съответно с 0.65 и 1.67%, докато Унифарм при две сделки сключени по позицията изтри 3.5% от пазарната си капитализация.

На пазара на компенсаторни инструменти също бе доста спокойно, като сделки се сключваха само с Поименни компенсационни бонове. Близо 80 хиляди бона смениха собствеността си в тесен ценови рейндж до максимална цена от 0.32 лева.

www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички