Минимално повишение на българските борсови индекси


Минимално повишение на българските борсови индекси
Снимка:

706

Акциите на европейските пазари повишиха стойностите си, след като от Европейската централна банка заявиха, че ще запазят нивата на лихвените проценти за продължителен период от време.

В унисон с европейските и родните индекси приключиха сесията на положителна територия, макар и с минимални ръстове до 0.6%.

Общата сума на сключените в днешната борсова сесия сделки достигна 1.2 млн. лева. С по една пакетно прехварляне на стойност 300 хил. лева в оборота се включиха Инвестиционна Компания Галата АД-Варна и Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ, като и двете дружества не отразиха промяна с пазарната си оценка.

При изтъргуван обем от над 130 хил. лева  куриерската компания Спиди АД,  също остана без промяна в борсовата си стойност, след като акциите и продължиха да се разменят на цена от 17.80 лева за брой.

Загуба от цели 18% отбеляза позицията на  Софарма имоти АДСИЦ, след като книжата и бяха разпродадени до 2.3 лева за цена на затваряне.  На отрицателна територия със загуби до 1.5% се нареждат още Монбат, обикновените книжа на Химимпорт, Петрол и акциите на Инвестор.БГ.

На положителна територия и със дневен оборот от 118 хил. лева застава Адванс терафонд. Пазарната оценка на инвеститора в недвижими имоти отбеляза леко повишение от 0.37%, а последната сделка с книжата на компанията се сключи на цена от 2.198 лева за брой.  При по-скромни обеми ръстове до 2% наблюдаваме при Индустриален холдинг България, привилегированите акции на Химимпорт и Агрия груп холдинг.  С по значително покачване от 3.89 и 4.55% се разписаха още Първа инвестиционна банка и Застрахователно акционерно дружество Булстрад.  

При слаба активност на пазара за компенсаторни инструменти и трите позиции запазиха нивата си от предходно затваряне.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички