Минорно начало на седмицата за БФБ


Минорно начало на седмицата за БФБ
Снимка:

888

След данните, че промишлената активност в еврозоната се е повишила до 16-месечен връх през юни, европейските капиталови пазари затвориха на положителна територия с ръстове около процент. 

Нисък остава интереса към Бълкарска фондова борса в първият работен ден от месеца, а индексите се настаниха изцяло в червеният сектор с понижения между половин и един процент. Общата сума на сключените сделки едва достига малко над 800 хил. лева.

На първо място по оборот от една пакетна сделка на стойност  456 хил. лева се нареди търгуваното на алтернативен борсов пазар дружеството Катекс АД. Производителя на вълнени тъкани и прежди, повиши пазарната оценка на с 8.57% до 3.8 лева за брой акция. Ръстове над 2% наблюдаваме по позициите на М+С хидравлик и Централна кооперативна банка, а с покачване до процент се разписаха  обикновените акции на Химимпорт, и трите дружества на Софарма.

На второ място по оборот със сумата от 88 хил. лева застава Адванс терафонд. Пазарната оценка на инвеститора в недвижими имоти се понижи с  2.35%, след като акциите му бяха разпродадени до 2.2 лева за брой.  Хидравлични елементи и системи, Проучване и добив на нефт и газ и Булленд инвестмънтс АДСИЦ понижиха пазарните си оценки с между 2.8 и 3.5%.

В няколко сделки електроразпределителните дружества Енерго-про мрежи АД и Енерго-про продажби  АД изтриха съответно  5 и 8.4%, а книжата Албена АД понижиха стойността си с 6.8% и затвориха на ниво от 47.05 лева за брой.

Нисък остана оборота на пазара за компенсаторни инструменти, бяха регистрирани сделки единствено със земеделските бонове, чиято цена се понижи до 48.3 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички