Мудно начало на следпразничната борсова седмица


Мудно начало на следпразничната борсова седмица
Снимка:

442

Новата следпразнична седмица на Българска фондова борса започна, както завърши предходната – с много слаба активност на инвеститорите. В едва 139 сделки на БФБ беше регистриран скромен оборот от под 300 хиляди лева.

Липсата на интерес за търговия у масовите инвеститори доведе дотам, че на първите две места по оборот се наредиха две от нисколиквидните по принцип емисии, тези на Каучук АД и Холдинг Нов Век, където собствениците си смениха дребни пакети от акции.

Малко по-активна търговия имаше и при Еларг фонд за земеделска земя, чиито книжа първо бяха изкупени до 1.225 лева за брой, след което бяха разпродадени до 1.161 лева, което се оказа и цената им на затваряне. Така за ден инвеститорът в земеделска земя изтри 4.7% от пазарната си оценка.

Разпродажби свалиха цената и на компанията за дялови инвестиции Адванс екуити холдинг, с 10% до малко над 85 стотинки за брой.

Като цяло червеният цвят доминираше в търговията, като понижения отчетоха още акциите на БАКБ (1%), Химимпорт (2.1%), Трейс груп холд (1.9%) и Емка (3.7%). Преимуществото на продавачите намери израз и в спад на борсовите индекси, сред които най-голямо понижение отчете имотният BGREIT – 0.85% до 62.10 пункта.

Сред малкото печеливши за деня бяха книжата на интернет медийната група – Инвестор.БГ, които поскъпнаха с над 11% до 10 лева за акция, както и тези на торовия завод Неохим, чиято пазарна оценка се повиши с 2.3%.

За разлика от пазара на акции, на пазара на компенсаторни инструменти интерес не липсваше, като компенсаторните записи поскъпнаха с 4.3% до 17 стотинки за лев номинал, а поименните компенсационни бонове за земеделска земя се установиха на нива около и над 37 стотинки след дневно поскъпване от 4.7%.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички