Необичайно висок оборот на БФБ


Необичайно висок оборот на БФБ
Снимка:

490

Необичайно висок, в размер на близо 6.5 млн. лева, достигна оборотът на Българска фондова борса през днешната сесия в сравнение със стойностите, с който свикнахме през последните месеци.

Най-значителен дял в този обем зае търговията с акциите на Еларг фонд за земеделска земя, където сделки с книжата на компанията се сключваха в ценови рейндж между 1.29 до 1.5 лева.

От капитала на дружеството инвестиращо в земеделска земя се прехвърлиха над 5% от акциите, като в крайна сметка ръстът в пазарната му капитализация достигна 12.68 процента.

По-значителна бе търговията още при София комерс-Заложни къщи, Индустриален холдинг България и Оргахим. От тези дружества само София комерс-Заложни къщи промени котировките се в положителна посока, като изменените в цената на компанията бе в размер на 0.69 процента.

При по-незначителна търговия с между 2 до 4 процента поскъпнаха акциите на Химимпорт, Меком, Фазерлес, Албена инвест и Зърнени храни България.

На сегмента за компенсаторни инструменти сделки се сключваха само с Поименни компенсационни бонове на цени между 46-49 стотинки за лев номинал. Броят на прехвърлените бонове достигна 180 хиляди.

В крайна сметка по-голямата част от борсовите индекси повишиха стойностите си, а Sofix се повиши с 0.54% до 303.22 пункта.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички