Оборотът на БФБ надхвърли 16.5 млн. лева


Оборотът на БФБ надхвърли 16.5 млн. лева
Снимка:

442

И в четвъртък БФБ показа, че все още капиталовият пазар у нас е жив и ако не се сбъднат намеренията на финансовия министър да обложи капиталовите печалби, бъдеще пред софийската фондова борса има.

Борсовите индекси като цяло нямаха ясна посока, но борсовият оборот надхвърли 16.5 млн. лева, от които близо 15.3 млн. лева бяха реализирани от акциите на инвеститора в земеделска земя – Агро Финанс. Акциите на дружеството поскъпнаха с нови 11.2% до 2.17 лева за брой, с което ръстът им от началото на седмицата достигна 21.2%. Отличната доходност само за няколко дена ще зарадва големите акционери в компанията в лицето на Корпоративна търговска банка и близки до нея дружества.

Активна търговия имаше и с акциите на Булленд инвестмънтс, които се наредиха на второ място по оборот, но цената им се понижи с 2.80% до 1.04 лева за брой. Възможно е раздвижването по позицията да е свързано с насроченото общо събрание на акционерите на дружеството, на което се предвижда гласуването на смяна на мениджмънта на компанията.

На трето и четвърто място по оборот се наредиха още две дружества, инвестиращи в земеделска земя – Адванс Терафонд и Еларг, с което хегемонията на тези компании в днешната борсова сесия бе пълна. Акциите на Адванс Терафонд поскъпнаха с 1.7% до 2.08 лева за брой, докато тези на Еларг леко отстъпиха до 2.15 лева за брой.

След известно затишие продавачите при акциите на Химимпорт и Централна кооперативна банка отново установиха контрола си и пазарните оценки на двете свързани компании отново се оцветиха в червено.

На пазара на компенсаторки днес беше спокойно, като земеделските бонове леко понижиха цените си до 48 стотинки за брой.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81448
  • GBP
    1
    2.27277
  • JPY
    100
    1.16509
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички