Очаква се раздвижване на борсата през следващата седмица


Очаква се раздвижване на борсата през следващата седмица
Снимка:

1273

Тази седмица на Българска фондова борса можем да очакваме раздвижване след застоя и ниските търговски обороти през последния месец и половина.

Днес ще се проведе извънредно общо събрание на акционерите на Българска телекомуникационна компания, където ще се решава преименуването и в еднолично акционерно дружество (ЕАД) както и отмяната на особените права на "златната" държавна акция . Ще се гласува още отписването на компанията от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Това означава излизане на БТК от търговията на Българска фондова борса, където тя е дружеството с най-висока пазарна капитализация.

На общи заседания тази седмица се събират още собствениците на Капитан Дядо Никола АД-Габрово, Свинекомплекс Николово АД-Николово, Специализирани Бизнес Системи АД-София и Дружба стъкларски заводи АД-София.

Утре ще започне изплащането на дивидентите на София Комерс-Заложни къщи АД, а в сряда на тези на Агро финанс АДСИЦ и Софарма Билдингс АДСИЦ. В четвъртък дивидент ще раздава М+С хидравлик Казанлък.

Националният статистически институт утре ще оповести индекса на разходите за труд за второто тримесечие на годината, а в петък ще получим данни за брутния национален доход по пазарни цени за 2012-та год.

Днес на обяд БНБ ще публикува информация за реалните ефективни валутни курсове и потока от преки инвестиции за юли 2013 год., както и платежния баланс на страната за юли. В  последния ден от седмицата можем да очакваме рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за месец август.

Тази седмица на международните пазари на фокус ще бъде заседанието на Федералния резерв на САЩ на 17 и 18 септември, където ще се вземе решение за евентуално намаляване на паричните стимули за икономиката.

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички