Оповестяват финансовите отчети за второто тримесечие на годината следващата седмица


Оповестяват финансовите отчети за второто тримесечие на годината следващата седмица
Снимка:

927

Тази седмица, типично за дните на летните отпуски, се очаква да бъде спокойна. На пазара у нас не се очертават интересни събития, който да му повлияят значително, освен оповестяването на финансовите отчети за второто тримесечие на годината.

Въпреки това се надяваме положителните тенденции на световните капиталови пазари, чиито показатели в последно време достигат своите исторически максимуми или се движат около тях, да се прехвърлят и на Българска фондова борса, внасяйки малко повече позитивизъм.

Все още продължават годишните общи събрания на акционерите, като само днес ще се проведат пет на брой, по време на които ще се гласуват годишните финансови отчети на компаниите за  2012 година.

Във вторник ще бъде прекратена регистрацията на облигационната емисия на Б.Л. Лизинг АД-София (9FBC), поради настъпването на падежа й, а в четвъртък облигационерите на Алфа финанс холдинг АД - София ще обсъждат и одобряват извършената от холдинга продажба на всички притежавани акции от капитала на Каолин АД-Сеново, при цена от 4.156 лева за брой, които книжа представляват повече от 10% от сумата на активите на консолидирана база.

На 25.07.2013 година акционерите на Енемона, ще вземат решение за разпределяне на дивидент върху привилегировани книжа за 2011 година и за частично разпределяне на дивидент на същите за 2012 година.

Днес се очаква Българска народна банка да публикува тримесечните финансови сметки за сектор "Държавно управление" за месец март тази година. Във вторник ще излязат данните за паричната статистика за юни и брутния външен дълг за май, а в края на седмицата ще бъдат публикувани данните за лихвена статистика през юни.

От националния статистически институт ще оповестят пазарните цени на жилищата за второто тримесечие на годината и данните за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през месец юни тази година. 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички