Оптимизмът на БФБ се запази


Оптимизмът на БФБ се запази
Снимка: Thinkstock/Guliver

2347

Доброто представяне на Българска фондова борса през миналата седмица се пренася и в днешната сесия, в която оптимизма на инвеститорите доведе до ръстове и при четирите основни индекса в рамките на един процент, а SOFIX завърши на ниво от 501.50 пункта.

Сключените сделки на регулирания пазар достигнаха обща стойност от 1.1 млн. лева, като половината от тази сума бе от трансакции с книжата на Химимпорт. Обикновените акции на най-големия публичен холдинг у нас поскъпнаха с 1.91% до ниво от 1.76 лева за брой, докато привилегированите акции отстъпиха с близо половин процент.

Силно представяне днес имаха Проучване и добив на нефт и газ и Централна кооперативна банка, които записаха ръстове от съответно 4% и 5%.

Сериозна активност днес отчетохме в сегмента за компенсаторни инструменти, където се сключиха сделки и с трите вида инструменти на обща стойност от 117 хил. лева. Жилищните и обикновените компенсаторни записи завършиха деня на нива то съответно 42 и 45 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове достигнаха цена от 56.5 стотинки за брой.

Силни резултати регистрираме днес и на международните фондови борси. Германският индекс DAX надхвърли нивото от 12 хил. пункта за първи път в историята си, а зад океана инвеститорите на Уолстрийт също отчитат ръстове в началото на сесията след пониженията от последните няколко седмици.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички