Оптимизъм и на родната борса


Оптимизъм и на родната борса
Снимка:

456

Силното поскъпване на капиталовите пазари в цял свят се дължи, от една страна на по-добрите корпоративни резултати на корпорациите зад Океана, така и на спекулациите, че централните банки ще предприемат стъпки за стимулиране на икономическия растеж.

На Българска фондова борса също имаше известен оптимизъм. Борсовият оборот бе значителен, като надхвърли 7.6 млн. лева, но дължащ се главно на сделки с акциите на Благоевград-БТ.

В случая на цени между 45 до 50 лева се прехвърли 4.83% от капитала на тютюневата компания, като в крайна сметка дружеството повиши с 16% пазарната си капитализация.

С между 2 до 6 процента поскъпнаха акциите на Албена, Булленд инвестмънтс АДСИЦ, Софарма, Емка, Централна кооперативна банка и ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Интересна бе търговията с обикновените книжа на Химимпорт. В началото на сесията сделки с акциите на холдинга се сключваха на цени до 93 стотинки за акция, но появата на значителен продавач понижи цената на холдинга с 2.11% до 88 стотинки цена на затваряне.

Боновете за земя в края на сесията се разменяха за 74 стотинки или поскъпнаха с 17.59% спрямо нивата си от края на сесията в понеделник.

www.bulltrend-bg.com

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички