Оптимизъм за старт на седмицата за БФБ


Оптимизъм за старт на седмицата за БФБ
Снимка:

725

С понижения стартират международните капиталови пазари, като акциите на старият континент успяха да изтрият част от натрупаните печалби от последната една година, след като то Goldman Sachs съкс понижиха прогнозата си за растежа на Китай, поради опасенията, че банките във втората по големина в света икономика няма да се справят с ликвидните проблеми.

Въпреки протестите и отрицателните световни тенденции родният борсов пазар приключи днешната сесия с повишение, като SOFIX добави 0.41% до 440 пункта. Общият дневен оборот възлиза на 1,1 млн. лева благодарение на силната подкрепа от позицията на "Монбат"АД.

В няколко сделки от капитала на производителя на акумулаторни батерии се прехвърлиха книжа на стойност 661 хил. лева, а пазарната оценка на компанията се понижи с 1.49% до 6.6 лева за брой акция. На отрицателна територия със загуба до 2.5% застанаха още "София комерс-заложни къщи"АД и "Чез разпределение България"АД, а в две сделки книжата на "Слънчев бряг"АД изтриха 10.86% от стойността си до 3.61 лева цена на затваряне. Ръстове между 3.5 и 4.5% записаха "Прайм пропърти БГ"АДСИЦ, "Еврохолд България"АД и "Фазерле"АД, а над 25% добавиха книжата на "Проучване и добив на неф и газ"АД, които последно се разменяха на цена от 5.8 лева за брой. "Варна-плод"АД покачиха пазарната си стойност с 18% до 295 лева за ценна книга, а ръстът при "Синергон холдинг"АД достигна 7.5%.

На пазара за компенсаторни инструменти с по една сделка се разписаха жилищните и обикновените компенсаторни записи при цена от 28 стотинки за лев номинал, а земеделските бонове запазиха нивото си от 50 стотинки за брой.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички