Отново КТБ прави оборота на БФБ


Отново КТБ прави оборота на БФБ
Снимка:

500

Днешната борсова сесия приключи с оборот от 8.7 млн. лв. Основен дял в него има Корпоративна търговска банка, а сделките с облигации формираха над 400 хил. лв. от общия изтъргуван обем.

На алтернативния пазар се прехвърлиха книжа за милион и половина лева. Родните борсови индекси последваха световните тенденции на спад. Основният индекс SOFIX потъна с 4.4%, а BGTR30 е надолу с 3.4%. На червено затвориха и останалите индекси.

Една сделка за 7.4 млн. лв. с акциите на Корпоративна търговска банка изведе компанията на първо място по оборот за днес. Нейните книжа са едни от малкото, които отчетоха поскъпване от 0.6% до 84 лв. за брой. На второ място по изтъргуван обем от 1.4 млн. лв. се нареди дружеството със специална инвестиционна цел Супер Боровец Пропърти Фонд, чийто акции, обаче, се разпродаваха с 19.5% намаление до 1.53 лв. за брой.

Други губещи компании за днес са Централна кооперативна банка и Химимпорт, чиито акции се обезцениха с над 8%. До 1.7% от пазарната си оценка загубиха още дружествата със специална инвестиционна цел Адванс Терафонд, Фонд за недвижими имоти България и Еларг фонд за земеделска земя. От компаниите с дневен оборот около 50 хил. лв. акциите на Алкомет са надолу с 6.28%, а тези на Зърнени Храни отчетоха над 8% понижение.

Търговията с компенсаторни инструменти днес беше слаба. Единствената сключена сделка е с компенсаторни записи, в резултат на която те поевтиняха с 6.56% до 17 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички