Плах оптимизъм на БФБ


Плах оптимизъм на БФБ
Снимка:

539

Лекото активиране на купувачите при редица позиции повиши стойностите на по-голямата част от борсовите индекси, като SOFIX се повиши с близо процент.

Този плах оптимизъм вероятно е захранван от ръстовете на развитите пазари, както и от спомена за силното поскъпване на капиталовия пазар у нас в началото на вече изменалата 2011 година.

Разбира се, страхът от разпродажбите от последните месеца, както и изтеглянето на офертите „продава” задържат все още оборота на ниско равнище, като днес на регулиран пазар достигна 300 хиляди лева.

Най-търгуваните компании по време на сесията - Петрол, Монбат и Софарма повишиха борсовите си оценки с 2 процента. Последната сделки с акциите на Софарма бе сключена на цена 2.14 лева, при минимална от 2 лева за брой. Тук се прехвърлиха над 10 хиляди акции.

Ръст в цената си между 2 и 4 процента бележат - Стара планина холд, ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, Елхим Искра, ЦКБ и обикновената емисия на Химимпорт.

Много активни бяха купувачите при пътностроителната Трейс груп холд, като ръстът в цената на холдинга на дневна база надхвърли 6 процента. Сделки по позицията се сключваха в ценови рейндж между 3.4 до 3.5 лева за акция.

Компенсаторните записи се разменяха за близо 0.19 лева за брой, но при вяла търговия. При останалите КИ липсваха сключени сделки.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички