Плахи ръстове на родната борса


Плахи ръстове на родната борса
Снимка:

472

Развитите капиталови пазари повишиха значително своите стойности по време на борсовите сесии в петък, като основна причина за това са публикуваните данни в САЩ, които показаха, че нивото на безработица зад океана е паднало до 8.3 процента.

На Българска фондова борса също преобладаваше оптимизмът, макар и в по-малка степен. Преобладаващата част от индексите повишиха своите стойности, като Sofix се повиши с 0.2%.

Оборотът на регулиран пазар достигна 852 хиляди лева, но 40% от него бе благодарение на сделки с корпоративни облигации.

Най-търгуваните акции по време на сесията бяха тези на Корпоративна търговска банка, където при три сключени сделки собствеността си смениха книжа за близо 200 хиляди лева. Пазарната оценка на банката се повиши с близо 2.5 процента.

С подобни ръстове в цените си са още обикновената емисия на Химимпорт, Зърнени храни България, София БТ и М+С Хидравлик. Последната сделка с акциите на М+С Хидравлик бе сключена на цена 7.38 лева, но в началото на сесията поради разпродажби сделки с книжата на дружеството се сключваха на цени под 7 лева.

Компенсаторните записи поевтиняха до 0.16 лева или изтриха 14 процента. За разлика от тях, Поименните компенсационни бонове при много активна търговия не промениха своята борсова стойност или продължиха да се разменят за цени около 0.32 лева.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички