Политическата криза удря сериозно по БФБ


Политическата криза удря сериозно по БФБ
Снимка:

725

Политическата криза в страната продължава да оказва влияние върху търговията на Българска фондова борса. За пети пореден ден основният борсов индекс SOFIX отбелязва понижение, въпреки ръста на международните пазари през последните няколко дни. Спадът, който наблюдаваме и днес бе съпроводен с изключително ниска активност на инвеститорите, макар и при сравнително добър оборот от 2.6 млн. лева.

Акциите на едно от най-новите публични дружества Синтетика се наредиха първи по оборот без ценово изменение, а на второ бяха тези на Каолин АД, което пък скоро се очертава да напусне БФБ. От няколко дена регистрираме повишен интерес към акциите на ЧЕЗ Разпределение. Преди Общото събрание на акционерите в четвъртък, акциите на компанията поскъпнаха до 1540 лева за брой, като сделки бяха сключени и на ниво от 1560 лева за акция. На ръст се радваха и привилегированите акционери на Енемона и Химимпорт, както и обикновените акции на Фонд за недвижими имоти България и Елпром ЗЕМ.

Сред губещите бяха повечето сини чипове като Адванс Терафонд, Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна банка, Монбат и обикновените акции на Химимпорт, които поевтиняха с между 1 и 2.5%. Загубата на обществено доверие от страна на новото правителство продължава да оказва и сериозно негативно влияние върху цените на компенсаторните инструменти. Записите поевтиняха с нови 2% до 26,5 стотинки за лев номинал, а боновете за земеделска земя изгубиха 1% от стойността си до под 49,5 стотинки.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички