Положителни индекси при слаба пазарна активност на БФБ


Положителни индекси при слаба пазарна активност на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

3045

Капиталовите пазари в Европа успяха да възстановят част от сутрешните загуби повлияни от спадовете регистрирани от азиатските индекси на фона на нестабилната китайска икономика, а инвеститорите са в очакване на първото за тази година заседание на Федералния резерв на САЩ.

На Българска фондова борса (БФБ) сесията завърши при сравнително ниска пазарна активност и оборот от 250 хил. лева. Индексите застанаха в положителния сектор, като с най-сериозен ръст от 0,62% приключи следящият дружествата инвестиращи в недвижими имоти BGREIT.

С най-сериозен прехвърлен обем от 92 000 лева се представи емисията на “Адвенс терафонд“АДСИЦ. Пазарната капитализация на дружеството се повиши с 0,34% приключвайки сесията на ниво от 2,05 лева за брой ценна книга. “Фонд за недвижими имоти“АДСИЦ добави 2,64% към стойността си при сделки на обеща стойност 28 хил. лева до цена за акция от 0,54 лева, а с ръстове до процент приключиха позициите на ЦКБ и “Химимпорт“АД.

При ниски изтъргувани обеми до 10 хил. лева в отрицателния сектор с понижения 1% се наредиха “М+С хидравлик“АД и “Зърнени храни“АД, а от няколко сделки емисията на “Златни пясъци“АД изтри 15,79% от борсовата си стойност до 1,20 лева цена за акция.

Сегмента за компенсаторни инструменти днес беше представен от земеделските бонове, които запазиха цената си от 60 стотинки за лев номинал без промяна.

http://www.bulltrend-bg.com

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички