Положително движение на борсовите индекси в България за край на седмицата


Положително движение на борсовите индекси в България за край на седмицата
Снимка:

775

В последният работен ден от седмица европейските акции отново понижиха своите стойности, тъй като инвеститорите очакват, положителните новини от доклада за заетостта в САЩ да повлияят на стимулиращата политика на Федералния резерв.

Основните показатели на Българска фондово борса затвориха на положителна територия, като най-голям ръст от 0.68% наблюдаваме при BG REIT, а на отрицателна територия остана единствено BGTR 30 който изтри 0.55%. Общата сума на сключените сделки възлиза на 3.23 милиона лева, 2.5мил. лева от който за сметка на една сделка с книжата на "Синтетика"Ад, които не отразиха промяна в борсовата си оценка. При активна търговия позицията на "Каолин"АД, също запазиха нивото си от 4.15 лева за брой, а "Софарма"АД изтри 0.64% от пазарната си капитализация до 3.1 лева за акция.

Загуби малко над половин процент наблюдаваме още при книжата на "Софарма имоти" АДСИЦ и "Адванс Терафонд"АДСИЦ. При скромни обеми "Спарки Елтос"АД се раздели с 3.77% от стойността си, а "ФЕЕИ" АДСИЦ изтриват 2.86%, приключвайки на ниво от 1.7 лева за брой. От няколко сделки "Елпром-ЗЕМ"АД успя да повиши цената си до 4.9 лева за брой, което се равнява на дневно повишение от 6.52%. Ръстове от 3.29 и 4.27% отчитат съответно "Елхим Искра"АД и "Синергон холдинг"АД, а с до 2% покачване приключват "София комерс-заложни къщи"АД, "ФеърПлей Пропъртис"АДСИЦ и "Индустриален холдинг България"АД.

На пазара за компенсаторни инструменти с по една сделка се разписаха позициите на обикновените и земеделските бонове, който не промениха нивата на борсовите си оценки.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички