Позитивната вълна на БФБ продължава


Позитивната вълна на БФБ продължава
Снимка:

594

Позитивните настроения на БФБ отпреди празниците се запазиха и днес. Дневният оборот приближи 4 млн. лева, а повечето борсови индекси се оцветиха трайно в зелено. С най-голям ръст се отличи водещият индекс SOFIX, който добави 1.7% към стойността си до 407 пункта. В една от последните си търговски сесии, акциите на Еларг фонд за земеделска земя отново бяха водачи по оборот, като поскъпнаха леко до 2.51 лева за брой. Остават още два дни за търговия с акциите на компанията, а окончателно ликвидацията й ще приключи в средата на месеца.

Активно днес се търсиха акциите на Химимпорт и дъщерната Централна кооперативна банка, които поскъпнаха с около 4.5%. Зърнени храни България - друга дъщерна компания на най-големия публичен холдинг Химимпорт – се отчете с 8% ръст в пазарната оценка до 41 стотинки за брой. С подобен ръст затвориха и акциите на друга компания в земеделския бизнес – Агрия груп холдинг, които поскъпнаха до 3.50 лева за брой.

Разместването на пластовете в акционерната структура на Доверие обединен холдинг продължи и днес. Акциите на бившия приватизационен фонд се наредиха на второ място по оборот, след като собствениците си смениха над 5% от капитала на дружеството, а цената остана на ниво от 85 стотинки. Днес стана ясно, че сред основните продавачи по позицията през последните дни е била фармацевтичната група Софарма.

На пазара на компенсаторни инструменти днес беше изключително скучно. Със записи не се сключи нито една сделка, докато боновете за земеделска земя поевтиняха минимално до 45.8 стотинки за лев номинал.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички