Продавачите взеха превес


Продавачите взеха превес
Снимка:

538

Акциите в Европа се обезцениха средно с около процент вследствие на все още несигурния изход в преговорите между Гърция и нейните частни кредитори.

На Българска фондова борса търговията стартира оптимистично, но в края на сесията продавачите взеха превес, което понижи котировките на повечето дружества. В

крайна сметка SOFIX понижи стойността си с 0.84% до 313.47 пункта. Оборотът на регулиран пазар достигна 3.35 млн. лева, като 2.87 млн. от него бе благодарение на сделки с корпоративни облигации.

Днес стана явно, че управителният съвет на Доверие ОХ е взел решение за увеличаване капитала на холдинга чрез издаване на близо 9.5 млн. акции при емисионна цена от 1.48 лева единична цена.

За сравнение пазарната цена на старите акции на холдинга е 1.43 лева, като след поевтиняха след новината с 3.44 процента. Това е втори опит за увеличение капитала на дружеството за последните месеци, като първият опит бе неуспешен.

При изтъргувани акции за над 70 хиляди лева Каучук стопи с 5.14% пазарната си капитализация, а Фонд за недвижими имоти България изтри близо 3% от цената си, като тук се изтъргуваха книжа на стойност близо 100 хиляди лева.

Сред поскъпващите позиции с по-значителен оборот се отличиха Централна кооперативна банка и Адванс Терафонд АДСИЦ, които повишиха цените с около процент, а Евро инс поскъпна с 2 процента.

Компенсаторните инструменти минимално промениха своите борсови цени. Компенсаторните записи и Жилищно компенсаторните записи продължиха да се разменят в рейндж между 0.16 и 0.17 лева, а Поименните компенсационни бонове се търгуваха за 0.31 лева за брой.

 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички