Променлива картина на БФБ


Променлива картина на БФБ
Снимка:

1006

Европейските акции прекъснаха негативната си серия от миналата седмица и днес записаха покачване, за разлика от пазарите в Азия и САЩ.

На Българска фондова борса беше реализиран оборот от 2.7 млн. лева, като над 2 млн. от тази сума се дължи на пазара за облигации. В началото на новата седмица основните индекси отчетоха колебливи резултати и останаха без значителни промени, като единствено се отличи BGTR 30 със скок от 0,87%.

На челно място в търговията и при силен интерес се наредиха книжата на Софарма, който формираха оборот от 94 хил. лева и регистрираха минимално понижаване в пазарната си оценка до 3.31 лева за брой. В една пакетна сделка бяха прехвърлени 45 хил. броя привилегировани акции на Химимпорт по цена от 1.80 лева за една ценна книга, като по този начин дружеството отчете понижение от 2.17%

На червена територия с леки понижения в рамките на 0.5% останаха още позициите на Адванс Терафонд АДСИЦ, Индустриален Холдинг България, Неохим и Зърнени Храни. Продължава интереса от миналата седмица към обикновените акции на Химимпорт и Лавена. И двете дружества формираха оборот от по 45 хил. лева, а пазарната им оценка се запази, след като приключиха сесията на цена от предходно затваряне. Сред малкото печеливши днес изпъкнаха Трейс груп холд АД, който увеличи стойността си с близо 13% до 3.524 лева за една ценна книга. Значително поскъпване в рамките на 4,5% имаше и по позициите на Холдинг Варна, Алкомет и Софарма Трейдинг.

На пазара за компенсаторни инструменти днес наблюдавахме раздвижване при обикновените записи, които допринесоха с близо 50 хил. лева за общия оборот и скочиха до цена от 33 стотинки за лев номинал. Значителна активност с изтъргувани книжа на стойност 20 хил. лева имаше и при земеделските бонове, които поскъпнаха до 48.3 стотинки за брой.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички