Първата сесия за 2012 затвори на червено


Първата сесия за 2012 затвори на червено
Снимка:

465

След серията от почивни дни търговията през новата година на Българска фондова борса започна на негативна територия, но не липсваха и поскъпващи акции.

SOFIX се понижи с над процент като основна причина за това бяха спадовете в цените на Софарма, Еврохолд България, Адванс терафонд АДСИЦ и Монбат, които понижиха борсовите си цени с между 2 и 3 процента.

Допълнително днес бе обявено, че Монбат е изкупило обратно през декември над 41 хиляди собствени акции, при средна цена от 5.24 лева. За сравнение последната сделка с книжата на производителя на акумулатори бе сключена на цена 5.3 лева.

Иначе от акциите включени в SOFIX по-съществен ръст в капитализациите си бележат – Каолин (4.87%) и Централна кооперативна банка (1.11%).

Поради значителните спредове в котировките на част от дружествата много характерно за първата сесия бе ръста в цените на част от борсово представените и сравнително неликвидни дружества. Така при оборот под 1000 лева за всяка от компаниите – привилегированата емисия на Енемона, Химмаш, Холдинг Варна и Софарма трейдинг повишиха оценките си с над 3 процента.

Поименни компенсационните бонове при вяла търговия се разменяха за малко под 0.3 лева, докато при останалите компенсаторни инструменти нямаше сключени сделки.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички