Само имотният BGREIT расте


Само имотният BGREIT расте
Снимка:

481

Борсовата сесия в сряда не се различаваше по нищо от тези от предходните дни.

Борсовият оборот достигна малко над 1.5 млн. лева, но отново беше формиран от пакетни сделки. Този път голяма сделка с акции на Холдинг Варна за 1.262 млн. лева спаси оборота на БФБ. Въпросната сделка понижи пазарната оценка на компанията с 8.45% до 5.30 лева за брой.

На второ и трето място по оборот се наредиха две акционерни дружества със специална инвестиционна цел, инвестиращи в имоти. Акциите на Експат Бета АДСИЦ и Еларг фонд за земеделска земя АДСИЦ поскъпнаха съответно с 2.9 и 2.4%.

Сред сините чипове по-активна търговия имаше с книжата на Адванс Терафонд и Софарма, които отстъпиха съответно с 0.6 и 1.1%. Сред губещите със загуби между 2 и 9% се наредиха още Стара планина холд, Албена, Алкомет и Параходство БРП.

Сред не много печеливши емисии за деня водеща се оказа тази на Оловно-цинковия комплекс в Кърджали, която възстанови част от загубите си през последните дни и поскъпна с 20% до 2.40 лева за брой.

В преобладаващата си част борсовите индекси отново регистрираха леки загуби до половин процент, като отново изключение направи имотният индекс BGREIT, който се повиши с 0.48%.

На пазара на компенсаторни инструменти отново като че ли беше по-интересно, отколкото на пазара на акции. Компенсаторните записи поскъпнаха с 5.6% до 17 стотинки при скромни обеми, докато при жилищните компенсаторни записи бе изтъргуван по-сериозен номинал от над 170 хиляди лева, но цената им леко се понижи до 16 стотинки.

Поименните компенсационни бонове за земеделска земя се възстановиха от вчерашния спад, но при по-ниски изтъргувани обеми и приключиха сесията на цени от 36.9 стотинки за лев номинал.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички