Сделката за Уеб Медия Груп раздвижи борсата


Сделката за Уеб Медия Груп раздвижи борсата
Снимка:

691

Последната предпразнична сесия на БФБ изненада с високи обороти и повишен интерес на купувачите. Оборотът достигна 4.5 млн. лева, а водещият индекс SOFIX намери сили да прехвърли психологическата граница от 400 пункта, след като днес се повиши с половин процент.

Събитието на деня беше поредната смяна на собствеността в интернет-медийното пространство. След НетИнфо и Инвестор.БГ, днес Уеб Медия Груп се сдоби с нови собственици. В сделки за близо 1.5 млн. лева се прехвърлиха близо 87% от капитала, а пазарната оценка на компанията се повиши с 500% до 1,20 лева за брой.

Голям оборот регистрира за пореден ден и Еларг ФЗЗ АДСИЦ при цени от около 2.50 лева за акция. Софарма и Доверие обединен холдинг също имаха сериозен дял в днешния оборот, а акциите им поскъпнаха с между 1 и 2%.

След поредния си силен финансов отчет Биовет добави 14% към пазарната си капитализация. Акциите на Хидравлични елементи и системи също предизвикаха интереса на инвеститорите и поскъпнаха с 7.4% до 8 лева за брой.

Сред малкото поевтиняващи емисии бяха тези на Булленд инвестмънтс и Инвестор.БГ, които изтриха по 1.5% от пазарната си оценка.

На пазара на компенсаторни инструменти отново беше горещо. Стремглавото поскъпване на компенсаторните записи продължи без видима причина до цени от 27 стотинки за лев номинал при значително търсене и изтъргувани обеми.

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички