Силно раздвижване на БФБ


Силно раздвижване на БФБ
Снимка:

538

Една от най-интересните търговски сесии от началото на годината бе днешната на фондовата борса. В крайна сметка обаче SOFIX приключи с понижение в размер на 0.31% и не последва оптимистичните нагласи от пазарите в Европа.

Оптимизмът в Европа е подхранен най-вече от успешно проведените аукциони от страна на Испания и Италия, при които бяха пласирани държавни облигации на стойност надвишаващи 18 млрд. евро, при достигнати по-ниски лихвени нива спрямо предходните аукциони.

Въпреки това на Българска фондова борса наблюдавахме известно раздвижване породено вероятно от преструктуриране на портфейли от ценни книга. Общият оборот на регулиран пазар достигна 2.8 млн. лева, като 1.7 млн. от него бе благодарение на сделки с корпоративни облигации.

Сред най-търгуваните книжа бяха тези на Юрий Гагарин, Софарма и Синергон холдинг. При Юрий Гагарин в една сделка се прехвърлиха 14 хиляди акции при единична цена от 27.13 лева, което доведе до спад от 4.5% в цената на пловдивския производител на печатни материали и филтърни пръчки.

При Софарма в ценови диапазон от 2.85 до 3 лева се размениха над 109 хиляди акции на стойност 313 хиляди лева, като фармацевтичната компания стопи 0.67% от борсовата си оценка.

За втори пореден ден от капитала на Синергон холдинг се прехвърлят по над 100 хиляди акции. През вчерашната сесия котировките на дружеството останаха непроменени, но днес дружеството повиши цената си с над 8%, до максимална дневна цена от 0.68 лева за ценна книга.

Много активни бяха купувачите и при пътностроителната Трейс груп холд. По позицията в началото на сесията сделки се сключваха на цени около 3.3 лева за брой, но в края на сесията имаше сключени сделки при цени надхвърлящи 3.5 лева за акция.

Компенсаторните записи се разменяха за 0.16 лева, а Поименните компенсационни бонове на цени около 0.3 лева за брой.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28771
  • JPY
    100
    1.16745
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички