Спиди поддържаше огъня на БФБ


Спиди поддържаше огъня на БФБ
Снимка:

654

Завладени от случващото се в парламентарната зала, родните инвеститори изоставиха капиталовия пазар и единствено книжата на Спиди АД успяха да спасят днешния оборот. Слаба активност наблюдавахме на БФБ в деня на клетва на новият кабинет. Оборотът остана нисък в рамките на 800 хил. лева, а индексите, въпреки тежките думи чути в залата на Народното събрание, запазиха оптимизъм, като BG40 се отчете с най-голям ръст от 2.37%, а SOFIX надхвърли 421 пункта.

Куриерската компания "Спиди" АД се погрижи за половината от общия изтъргуван обем със сумата от 335 хил. лева. Акциите на дружеството не отразиха промяна в пазарната си оценка и продължиха да се разменят на цена от 53.40 лева за брой. На следващо място по оборота с над 71 хил. лева се наредиха книжата на "Адванс Терафонд" АДСИЦ, чиято капитализация достигна 2.19 лева. От днес акциите на компанията се търгуват без право на дивидент. "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ, Индустриален холдинг България АД, Каолин, Неохим, Юрий Гагарин и ЕМКА записах ръстове в пазарните си стойности до 3.5% и допринесоха за дневния оборот между 15 и 35 хил. лева. На отрицателният полюс със загуби до 3.5% застанаха Синергон холдин, Биовет, Централна кооперативна банка и Трейс груп холд.

На пазара за компенсаторни инструменти бяха прехвърлени книжа на стойност 80 хил. лева. Жилищни записи запазиха цената си от 37 стотинки за брой, обикновените се търгуваха на цена от 38 стотинки за лев номинал, а земеделска бонове за последно се разменяха на нива от 48.5 стотинки.

www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички