В последния работен ден европейските акции поевтиняха


В последния работен ден европейските акции поевтиняха
Снимка:

772

В последният работен ден от седмицата европейските акции поевтиняха, в следствие на разочароващите резултати на компаниите от технологичния сектор.

На Българска Фондова Борса беше реализиран оборот от над 3 млн. лева, а родните индекси леко поскъпнаха, като най-добре се представи BG 40, който завърши с 0.91% ръст.

Основната част от оборота беше регистрирана при прехвърлянето на пакет акции на Българка телекомуникационна компания АД на стойност 2,088 млн. лв. при минимално повишение на цената от 0,04% до 2,806 лв. за брой.

На второ място по оборот с над 200 хил. лева останаха книжата на Корпоративна търговска банка, които бяха и най-печеливши за деня като поскъпнаха с 8.41% до 89.98 лева. Висока активност имаше при книжата на Централна кооперативна банка, които завършиха деня с оборот от близо 150 хил. лева и регистрираха скок в цената си от 1.61% до 1.008 лева за ценна книга.

Сред останалите компании положително движение регистрираха още Зърнени Храни, Софарма, ПИБ, Синергон Холдинг, Неохим, , Трейс груп холд АД, Агрия Груп Холдинг и Индустриален Холдинг България.

И днес продължава прехвърлянето на книжата на Каолин, като се очаква следващата седмица новият собственик да придобие над 95% от дружеството, което да доведе до неговото  изваждане от борсата.

На негативна територия със загуба в рамките на 1 до 3% останаха позициите на София Комерс-Заложни къщи, Химимпорт и Стара планина Холд.

На пазара за компенсаторни инструменти липсваше интерес от страна на инвеститорите като се реализираха няколко сделки със земеделските бонове на цена от 48 стотинки. 

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички