Вяла търговия на БФБ на фона на импулса отвън


Вяла търговия на БФБ на фона на импулса отвън
Снимка:

498

Изказването на шефа на Фед Бен Бернанке, че несигурността още не е напуснала американската икономика, беше изтълкувано като знак, че Централната банка ще представи нова програма за количествени улеснения, т.е. ще има ново „печатане на пари”. Това веднага даде силен импулс на фондовите борси по света, което ги върна на пътя на растежа.

На БФБ обаче търговията остана много вяла. Основните индекси се оцветиха в червено, като единствено имотният BGREIT приключи на положителна територия с дневен ръст от 1.16%.

Дневният оборот надхвърли 1 млн. лева, благодарение на пакетни сделки с акции на Химснаб България и Холдинг Варна, които заедно формираха обем от над 660 хиляди лева.

Високият интерес към акциите на инвеститора в земеделска земя Адванс Терафонд продължава, като те се наредиха на трето място по оборот, а цената се повиши до близо 1.74 лева за брой.

Тютюневите компании – София БТ и Благоевград БТ, приключиха на цени от 38.5 и 37.7 лева за брой и отчетоха понижение между 4 и 5%.

Сред губещите се отличиха Зърнени храни България, които се понижиха с още 1.6% до 24.6 стотинки за брой, като по този начин се нареждат сред най-лошите борсови инвестиции от началото на година с понижение от 31.3%.

Инвеститорите в акции на Монбат не се смутиха от новините от компанията за спадащи приходи и печалба през първите месеци на новата година, като книжата на дружеството дори поскъпнаха минимално до 5.20 лева за брой.

На пазара на компенсаторни инструменти - поименните компенсационни бонове поскъпнаха с 2% до 35.9 стотинки за лев номинал, докато останалите два инструмента останаха без ценово изменение, след като сделки с тях не се сключиха.

 www.bulltrend-bg.com

  • Етикети:

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички