5 начина да вдигнете цената на жилището си


5 начина да вдигнете цената на жилището си
Снимка:

1185

В момента пазара на имоти не е много изгоден за продавачите, защото все още цените се задържат сравнително ниски. Ако обаче сте решили да продадете жилището си, не е нужно просто да чакате да дойдат по-добри за вас времена. Вместо това инвестирайте в него, за да можете да повишите стойността му. Експерти споделят пред сайта LearnVest кои ремонти и допълнения към дома не само си струват парите, но и ще ви ги изплатят в бъдеще.

Обновете кухнята. Мнозина смятат, че именно тази стая е сърцето на дома, защото семейството прекарва най-много време заедно именно там. Не е нужно да правите основен ремонт, но инвестирайте например в неръждаема стомана за уредите, нови кранчета за мивката, нови дръжки за кухненските шкафове. Тези детайли правят впечатление, създават усещане за поддържаност. Ако разположението ви го позволява, можете също така да преустроите и да свържете кухнята с дневната в една стая. Според някои експерти това се харесва, защото докато човек готви, пак може да участва в разговора на гостите си.

Ремонт на банята. Може би най-важното нещо. Нищо не отблъсква купувачите така както стара, счупена тоалетна чиния. Ремонтът на банята е ключов, за да вземете добри пари на жилището. Хубаво е да смените шкафчето с такова, което е вградено в стената, защото ще спестите място. Дори ваната да не е нова, можете поне да я полирате. Светлината в банята не трябва да е нито прекалено силна, нито прекалено слаба, така че се погрижете за това – всичко е важно при едно представяне.

Хванете се за зелено. На Запад има повишено търсене на жилища, които са екоориентирани – например захранват се с електричество със слънчеви батерии. В България все още това не е толкова популярно, но пък можете да го изтъквате като специална екстра. Можете и да опитате с нещо просто – вместо да предлагате на купувачите климатика, сложете вентилатори на таваните като по-еко начин за разхлаждане.

Инвестирайте в градината или междублоковото пространство. Все пак не всеки разполага с двор, но можете да се погрижите за зелената площ до жилището си. Още преди да са се качили на оглед, потенциалните купувачи ще останат с добро впечатление от мястото, ако видят поддържана зеленина и цветя наоколо.

Инсталирайте тонколонки. Особено ако мислите, че по-млади хора могат да се заинтересуват от покупката на дома ви. Вярно е, че изглежда малко прекалено хай-тек, но пък е иновативно и впечатляващо да се инсталират колонки в стаите. Така музиката може да следва собственика във всички части на жилището, а е полезно и при филмова вечер с приятели за по-добър звук.

  • Етикети:

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички